Vi 🤍 Dokumentärfilm

Inone-film-playbutton-orange

Ingenting fascinerar oss som sanna berättelser om riktiga människor och händelser. Vi på inOne specialiserar oss på just detta, att med film lyfta fram fantastiska berättelser ur livet. När du som tittare dras in i berättelsen, fascineras, förundras och får möjlighet att se från nya perspektiv – då har dokumentärfilmen lyckats.

Kombinationen av dokumentärfilm och företagsfilm inspirerar oss. Filmuppdragen för företag innebär en kreativ process där vi ständigt utmanas och får utveckla och anpassa det dokumentära filmspråket till varje uppdrag.

Reality Rules – här är några exempel

Owe Thörnqvist

Regi Richard Magnusson

Det är premiärkväll för jubileumsturnén Fest & Final. Så firar Owe Thörnqvist sin 90 årsdag. Under sommaren gör han braksuccé i Allsång på Skansen. Tidningarna skriver ”Owe Thörnqvist 90 år räddade annars seg show”.

Hur är det att vara den sista kvar från sin epok?

Vi får komma nära en artist, med ett berg av hits, som ser tillbaka på en av världens längsta karriärer och tar oss på en resa genom epoker av svensk musikhistoria.

 

 

Drömmen om Runö

Regi Linda Blomqvist

En varm och personlig familjekrönika som sträcker sig över tre generationer och berättar om en bortglömd svensk ålderdomlig kultur på ön Runö i Rigabukten

Ett kulturarv mellan den sista generationens Runöbor förs vidare. Nu sker en avgörande generationsväxling där en världsunik del av svensk historia kan återuppväckas och får chansen att överleva mot alla odds.

Finansierat av Filmregion Stockholm Mälardalen.

”Den naturnära livsstilen ger honom ett ostört utrymme för livsfilosofier och en aldrig sinande inspiration för sin konst.”

Source of Inspiration

Regi Linda Blomqvist

Ett 14 min personporträtt om en samisk konstnär som bor ensam i den orörda vildmarken i Lappland. Kortfilmen fångar en livsstil full av frihet och vördnad inför naturen där Roland finner en aldrig sinande inspiration för sin konst.

Filmen visades på Nordic Heritage Museum i Seattle i kombination med en utställning av Rolands målningar. Därefter valdes filmen som Sveriges bidrag och öppningsfilm i EuroDocs, Los Angeles, 2008.

As a supporter of this year’s EuroDocs festival, the Consulate General of Sweden highly appreciates that SOURCE OF INSPIRATION, an example of the high quality of Swedish films, was this year’s opening film.

Läs mer

I ett ostört hörn av världen har Roland hittat sin egen oas. Genom honom får vi ta del av ett liv som följer en annan rytm där bekvämlighet har ersatts med en obruten kontakt med naturen.


”Det nordliga landskapets dova midvinterstämning och sommarnätternas trolska ljus intensifierar känslan av att vara ett med den orörda naturen.” – Roland Pantze, Artist


För mer information om Rolands konst. http://rolandpantze.se/

Världen Bortom – En Livsresa

Regissör/Producent Linda Blomqvist

En personlig berättelse skildrat mellan två kulturer. Av en slump träffar jag min förra klasskamrat från Stockholm som har återvänt till sina samiska rötter och nu lever ett liv som renskötare. Det blir startpunkten för en inre resa där jag börjar uppleva livet från ett annat perspektiv. Jag lämna mitt arbete som kreativ producent för en teater i London för att få uppleva äventyret att följa mitt hjärta. Det öppnar en annan värld där man inte forcerar sin omvärld lika mycket som man följer den.

Finansierat av Norrbotten Läns Landsting, Jokkmokk kommun, Filmpool Nord inkubatorprogram. Filmen blev även antagen till Sources2 filmscript workshop i FilmCamp, Norge.

”När naturen visar vägen och människan följer.”

Dela det här med dina vänner på
Shopping Basket